maandag 19 juni 2017

De laatste 17 dagen…

Hola, ik heb weer een beetje tijd gevonden om mijn blog te schrijven. Ik kan niet geloven dat ik over zeventien dagen alweer terug naar België ga! Dit jaar is echt omgevlogen. Het liefst zou ik hier nog veel langer blijven maar dat gaat natuurlijk niet en ik ben ook wel blij om mijn vrienden en familie van België weer terug te zien.

Ondertussen hebben we een laatste AFS-kamp gehad met alle uitwisselingsstudenten die het schoolprogramma doen. Dit kamp vond plaats in mijn stad, Ciudad Del Este, in een heel chic hotel. Het was weer leuk om mijn vrienden van andere steden in Paraguay terug te zien en we hebben met de AFS-vrijwilligers veel gepraat over hoe het gaat zijn als we terug naar ons land gaan. We zijn ’s avonds ook gaan kijken naar een lichtshow bij de Itaipu dam. Ook moesten we twee brieven schrijven, één brief die ze aan een nieuwe uitwisselingsstudent gaan geven volgend jaar en één brief aan jezelf die ze over een jaar naar je gaan opsturen.

Samen met andere uitwisselingsstudenten zijn we ook nog vier dagen naar Concepcion geweest. Daarvoor moesten we tien uren in de bus zitten, maar dat hadden we er wel voor over want het was er echt super leuk! Het was er de verjaardag van de stad en we mochten meelopen in een desfile (optocht) doorheen de stad. Er was heel veel volk komen kijken en heel veel mensen liepen mee. Ook zijn we nog in een verlaten hotel gaan kijken en dat was echt wel chic om te zien. ’s Avonds zijn we naar een feestje gegaan in een discotheek met al de uitwisselingsstudenten.

Ondertussen is het hier San Juan geweest, dat is een soort feest dat gevierd wordt op een plaats waar allemaal kraampjes staan waardat ze typisch Paraguayaans eten verkopen en de kinderen spelletjes kunnen spelen en prijzen winnen. Ik ben ook gaan helpen met de San Juan van mijn gastzusje. Dat werd gevierd in haar school en ik heb er chipa gebakken om te verkopen. Vorige week vrijdag was het de San Juan van mijn school en daar verkochten mijn klasgenoten allemaal typisch eten. Daarna zijn we met de hele klas naar het huis van een klasgenote gegaan om haar verjaardag te vieren.

Voor de rest ben ik nog een paar keer naar het centrum gegaan, één keer met mijn zusje om een cadeautje te kopen voor haar verjaardag en met vriendinnen om wat souvenirs te kopen om mee naar België te nemen en alvast een afscheidscadeautje te zoeken voor mijn Paraguayaanse familie.


Ik zal enkele dagen voordat ik vertrek waarschijnlijk mijn laatste blog schrijven, en dan zie ik jullie over een paar weken weer in België! Daaaaaag