maandag 8 mei 2017

Nog maar twee maanden :(

Hey, tegenwoordig gaat de tijd hier echt heel snel voorbij. Ik kan niet geloven dat het over twee maanden al voorbij is. Ik mag er niet aan denken om mijn familie en alle vrienden die ik hier in dit jaar gemaakt heb achter te moeten laten. Maar langs de andere kant ben ik ook wel blij om mijn familie en vrienden in België terug te zien :)

De laatste maanden hier waren heel druk, er is hier altijd wel iets te doen. Zo ben ik met mijn klasgenoten naar de film geweest, zijn we met de familie naar Argentinië geweest naar het drielandenpunt. Daar is het echt super mooi en er staan altijd veel kraampjes waar mensen typische spulletjes verkopen zoals stenen, kaarten, sieraden, tassen,... Ik heb er vijf kaartjes gekocht van een meisje die bijna heel Zuid-Amerika heeft doorgereisd en overal foto's heeft gemaakt en van die foto's dan kaartjes heeft gemaakt die ze nu verkoopt. De kopers mogen zelf kiezen welke prijs ze er voor geven zei ze.

Ook heb ik nog een aantal verjaardagsfeestjes gehad van klasgenoten die altijd super leuk zijn. Maar er is ook iets minder leuks gebeurd in mijn stad. Op een nacht is er een bende uit Brazilië gekomen om een overval te plegen op het kantoor van een geldtransporteur in Ciudad Del Este. Ze hebben ongeveel 40 miljoen euro buit gemaakt. Hierbij gebruikten ze explosieven en vuurwapens en klasgenoten die dichtbij wonen hebben die nacht alles gehoord. De dag daarna hadden we geen school omdat dat te gevaarlijk zou zijn omdat de bende nog in onze stad zou kunnen rondlopen.
Hier kunnen jullie het artikel lezen: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/25/tientallen-overvallers-maken-miljoenen-buit-in-paraguay-a1555876

Ook zijn er in de hoofdstad en in mijn stad betogingen geweest tegen de president omdat hij langer aan de macht wilt blijven. De Paraguayanen willen dat niet want de meesten vinden hem slecht en vrezen ervoor dat hij dictatuur gaat toepassen. Daarom waren ze op straat gekomen om te protesteren. Ze gebruikten hierbij ook geweld en staken dingen in brand. Hier in Ciudad Del Este hadden ze de brug tussen Paraguay en Brazilië afgesloten uit protest.

We hebben hier ook een week paasvakantie gehad (=semana santa). Hierin ben ik met mijn familie gaan reizen in Paraguay zelf. Eerst zijn we naar San Ignasio geweest waar op Goede Vrijdag een hele tocht was. Er werden kaarsjes aangestoken toen het donker was en er kwamen echt super veel mensen naartoe. Samen liepen we dan een paar kilometer en veel mensen hadden lichtjes vast en vlaggen en ze waren ondertussen aan het zingen. De dag erna zijn we doorgereden naar Pilar. Daar wonen andere afs'ers waar ik bevriend mee ben en daar heb ik dus mee afgesproken. We hebben wat gewandeld lang de costanera en zijn een ijsje gaan eten. De volgende dag zijn we naar de ruïnes gaan kijken in een stadje dicht bij Pilar. Het was ongeveer een uur rijden over zandweggetjes.

22 April ben ik naar Life in color geweest in Asuncion, de hoofdstad. Dat was een heel groot festival waar bekende DJ's kwamen zoals Alan Walker, Nicky Romero, Lost Frequencies,...Ze spoten er met gekleurd water waardoor we helemaal vol met kleuren zaten. Het was echt super leuk want bijna alle afs'ers gingen er naartoe. We hadden onze Belgische vlag meegenomen om in de lucht te steken als Lost Frequencies kwam en die had hij ook gezien! Het was best wel speciaal om een Belgische DJ voor het eerst te zien in Paraguay.

Zo, dit was het weer. Nu ga ik van mijn twee laatste maanden in Paraguay genieten want daarna ga ik nooit meer hetzelfde leven hebben als nu. Groetjes xxx