vrijdag 23 december 2016

Vakantie :)

Hallo, het is alweer even geleden dat ik nog iets op mijn blog heb geschreven, maar dat komt omdat ik de laatste tijd heel veel te doen had.

Zo ben ik naar een vogelpark geweest in Brazilië met mijn zusje. Het was er echt super mooi en je kon er gewoon tussen de exotische vogels lopen. Ook waren er hele mooie, grote vlinders. Daarna zijn we langs de weg gestopt bij een plaats waar  je kokoswater kon drinken en ijsjes kon eten. Het was voor mij de eerste keer dat ik kokoswater dronk en het was echt super lekker!

Ondertussen heb ik dus officieel vakantie. :) De laatste schooldag (ultimo dia in het Spaans) wordt hier heel anders gevierd als in België. Eerst knippen ze hun schooluniform kapot en daarna gaan ze zich vuilmaken met zand en water. Mijn klasgenoten hadden speciaal in het park tegenover de school een soort zwembadje gegraven waarin ze zand en water gooiden om zich vuil te maken. Daarna gaan ze in de bak van een camion rondrijden door de straten dansend en met luide muziek. De camion zette ons af bij een carwash om ons te laten zuiverspuiten. En als laatste zijn we naar het huis van een klasgenoot gegaan om barbecue te eten.

Ook ben ik ondertussen weer een paar keer gaan helpen in de libreria van mijn tante. Ze heeft het tegenwoordig heel druk met het decoreren van huizen voor kerstmis. Daar heb ik haar ook al vaak mee geholpen want ze vraagt echt altijd of ik haar weer kom helpen.

In de stad waar ik woon zijn er ook uitwisselingsstudenten van Rotary, dat is zoals AFS maar dan een andere organisatie. Daar hebben we ook eens mee afgesproken en het was leuk om hun ook te leren kennen en er mee te praten.

Er is ook een feest geweest in de pizzeria van mijn tante en nonkel om geld in te zamelen voor een hartcontrole van mijn nicht. Er kwamen verschillende bandjes optreden en mijn tante vroeg aan mij of ik er ook dwarsfluit wou spelen. Dat wou ik natuurlijk wel doen en zeker omdat mijn zusje wou meezingen met de liedjes die ik speelde want ze kan heel goed zingen. Die avond hebben we dus voor negentig mensen opgetreden en iedereen vond het geweldig! Er was ook weer lekker eten door mijn nonkel bereid.

We zijn ook met de familie naar het centrum geweest omdat ik een witte, lange jurk nodig had voor mijn diploma-uitreiking en galabal op school. Hier is het galabal veel groter en specialer en alle meisjes van de klas moesten een witte, lange jurk dragen en de jongens een zwarte smoking. Het feest werd gevierd in een chique, grote zaal met heel veel decoratie. Alle families van de leerlingen kwamen en elke familie kreeg een aparte tafel. Er was ook een buffet met heel veel keuze.  De leerlingen die afgestudeerd waren (ik dus ook ;) ) moesten één voor één van een trap aflopen terwijl er een liedje opstond dat we op voorhand zelf mochten kiezen. Daarna moesten de meisjes met de papa’s dansen en de jongens met de mama’s. Daarna was er nog een soort fuif in een apart zaaltje voor de jeugd en dansten de ouders en familie nog verder in de grote zaal.

Ik ben ook nog eens met Roos naar Foz gegaan, dat is de stad in Brazilië die langs onze stad ligt. Daar hebben we wat inkopen gedaan voor onze reis naar Camboriú in Brazilië. ’s Middags zijn we gaan eten in een restaurant waar er buffet was met heel veel keuze en je bord wordt er gewogen om te weten hoeveel je moet betalen. Het was er echt super lekker en heel goedkoop, ik had een vol bord voor ongeveer 3,5 euro.

Met Kyjell en Roos ben ik ook nog eens naar het centrum van Ciudad Del Este geweest. We zijn er achter gekomen dat er een shopping is die Belgische chocolade verkoopt, wel twee keer duurder dan in België zelf :p. De man die de chocolade verkoopt is echt super vriendelijk en toen hij wist dat wij van België kwamen gaf hij ons gratis chocolade om te proeven.

Vorige week ben ik dus voor een week op vakantie gegaan naar Camboriú, dat is een stad in Brazilië aan het strand. Hier gaan bijna alle laatstejaars van Paraguay naartoe op eindejaarsreis. Ik ben niet met mijn klas mee geweest omdat er maar één klasgenoot meeging omdat die reis heel duur was met mijn klas, dus ben ik met een andere klas mee gegaan en ook met vijf andere uitwisselingsstudenten. Het was ongeveer twintig uur in de bus zitten maar dat had ik er wel voor over want het was er echt super! We verbleven er in een jeugdherberg  heel dicht bij de zee. We hebben er allerlei dingen gedaan zoals naar een pretpark geweest, op een piratenboot gevaren, naar een eiland geweest, naar de discotheek en natuurlijk naar het strand.


Zo dit was het weer :) Het is al bijna kerstmis en nieuwjaar en dan ga ik met mijn gezin reizen in Paraguay naar mooie plaatsen waar familie van hun woont. Alvast een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar vanuit Paraguay!!! xxx